SILKE AAIKE BETTE

CATTEEUW - DE SMUL

/ BIO

De geschiedenis van mijn brein.

"Wel, erg veel valt er nog niet te zeggen. Ik ben nog maar vijftien jaar op deze wereld en kan nog niet spreken over carriere of afgeronde studies. 

Ik werd geboren in Poeke op 25 april 1999 en werd sinds klein al opgevoed in een creatieve omgeving. Om mij heen werd muziek gespeeld, geknutseld, geschilderd, gezongen, gedanst, gekookt, geschreven, gebeeldhouwd, gelachen.

- Ze had al een schaar in de hand voor ze goed kon lopen - zegt mijn mama vaak tegen anderen. Van kleins af aan was ik dus al bezig met alle vormen van expressie. Op mijn vierde wou ik absoluut viool leren spelen. Helaas had ik niet genoeg geduld en is het niet verder gekomen dan 2 lessen.

Enkele jaren later begon ik met tekenaccademie en voelde me thuis in de geur van verf en het gezelschap van mijn tekendoos. We verhuisden en ik stoptte met de tekenaccademie maar begon later met klarinet in de fanfare. Ondertussen had ik een drum waar ik met hulp van papa wat op oefende maar die interesse waaide over. 

Wanneer we verhuisden naar Machelen aan de Leie (een huis rechtover Roger Raveel. Heerlijk aan het water) ging ik weer even op tekenaccademie. Een paar jaren later kwamen we in St-Maria-Aalter wonen en ik schreef me in voor woord-lessen in Aalter. Dat deed ik 2 jaar. 

Tot op een dag ik de gitaar van mijn neef ontdekte. Mijn papa speelde gitaar en tot zijn teleurstelling was ik nooit geïnteresseerd maar toen ik door verveling wat akkoordjes leerde bij mijn tante moest ik een gitaar hebben! Ik kon eindelijk eigen liedjes schrijven en het ging al snel over in een passie voor muziek. 

Toen kwam het derde middelbaar. Na 2 jaar moderne talen koos ik voor Beeldende Architecturale Kunsten. Tot nu toe is dit de beste keuze geweest die ik ooit heb gemaakt! Onbdertussen treed ik regelmatig op. Dit jaar koos ik voor de richting Vrije Beeldende Kunsten in het vijfde jaar en heb er enorm veel zin in!

Tot daar mijn levensverhaal."